En blogg från SKL

It-tempen för skola och förskola

Om bloggen

LIKA, it-tempen för skola och förskola, arbetades fram under 2013, pilotkördes våren 2014, lanserades i augusti 2014 och har sedan dess ett konstant ökande antal registrerade användare, sparade och publicerade värderingar. I juni 2015 lanserades anpassningen av verktyget för att även inkludera förskolan!

Under 2017-2018 utökar vi ”familjen” med LiKA för lärare. Ett verktyg med samma andemening och upplägg, men tekniskt fristående från vanliga LIKA, men ändå med mycket som håller de två verktygen samman.

Bloggen används som en plats att sprida exempel från runt om i landet kring hur man använder verktyget och som en plats att informera om vad som är på gång! Mer om grundtankarna bakom modellen hittas under ”Om LIKA”.

JohannaKarlen_SKL_beskurenJag som samordnar arbetet och även är ansvarig för den här bloggen heter Johanna Karlén. Jag arbetar som programansvarig för skolans digitalisering på SKL och har bl.a. en bakgrund som IKT-samordnare i Lunds skolors IKT-team och som lärare.

 

Du får gärna kontakta mig om du har frågor eller synpunkter, vill skriva ett gästinlägg eller bara är nyfiken på vad LIKA, it-tempen för skolan, är. Kontaktuppgifter finns här.

 

 

skl logotyp