En blogg från SKL

It-tempen för skola och förskola

LiKA för lärare – oj, vilket mottagande!

Över 5000 unika besökare, över 2500 registrerade användarkonton och närmare 170 kommuner som har kommunkonton. En månad efter lansering.

Ja, oj vilket mottagande verktyget har fått. Drygt en månad efter lansering ser det ut att vara full aktivitet i verktyget – kommunkonton skapas, användare registrerar sig och redan har över 700 lärare valt att dela sina värderingar med varandra och sin skola.

Det här känns så klart fantastiskt roligt och jag som projektledare tackar den duktiga och konstruktiva arbetsgrupp som tillsammans med mig jobbat fram innehåll och underlag. Och tack till alla er pilotlärare som tog er tid att testa och tycka till under ett par intensiva veckor under pilotperioden. Nu håller vi tummarna att verktyget verkligen blir det stöd vi hoppas på. Att det konkretiserar och hjälper till i arbetet framåt. Att det skapar tillfällen för bra och viktiga samtal inom och mellan kollegiet.

Mycket försenat, ber om ursäkt för det, och inte med världens bästa kvalitet, ber om ursäkt för det med, finns nu filmen från lanseringsdagen tillgänglig. I den går vi igenom verktyget litegrann och arbetsgruppen diskuterar, reflekterar både kring arbetet att ta fram verktyget, vägval som gjorts och om bra arbetsmodeller och sätt att använda LiKA för lärare.

Välkommen till LIKA-familjen LiKA, it-tempen för lärare! För skolväsendets räkning finns det nu två verktyg – så det gäller att hålla isär dem (även om de så klart ska användas tillsammans för en helhet). Sen finns ju LIKA även för socialtjänsten (socialtjanst.ittempen.se)

LiKA

”Oranga LiKA” – LiKA för lärare
Primär målgrupp: lärare i grundskola och gymnasium
likalarare.skl.se

 

LiKA ”Gula LIKA” – LIKA för ledning
Primär målgrupp: rektorer och förskolechefer
lika.skl.se

 

Och så till sist en uppmaning att dela med er av era tankar och hur ni arbetar med verktygen, t.ex. i vår facebookgrupp LIKA, it-tempen för skola och förskola.  Synpunkter och önskemål kan också förmedlas där eller direkt via verktygens ”Synpunkter och frågor”.

/Johanna

Dela gärna!

Inga kommentarer på “LiKA för lärare – oj, vilket mottagande!”

skl logotyp