En blogg från SKL

It-tempen för skola och förskola

Nästa steg – LIKA för pedagoger

Intresset för att utveckla ett LIKA-verktyg för pedagogisk personal känns stort, så därför tar vi nu nästa steg – finansiering!

För att utveckla, erbjuda och förvalta ett LIKA-verktyg för landets pedagoger behövs pengar, tid och kompetens och tillsammans har vi kanske möjlighet att få ihop alla de delarna. Vi börjar med finansieringen. Får vi ihop den, så kan arbetet starta omgående och förhoppningsvis vara i mål under hösten, lagom tills förändringarna i läroplanerna ev. kommer. Skulle ju passa som handen i handsken, eller hur!

Dela Digitalt finns nu en enkel projektplan kring tankarna och upplägget med arbetet och också möjlighet att som kommun, organisation, intressent bidra med valfri summa.

DelaDigitalt

Så läs, sprid, diskutera på hemmaplan, se vilka möjligheter som finns att bidra. Ju fler vi är… många bäckar små… o.s.v.

/Styrgruppen för LIKA, it-tempen för skola och förskola som håller tummarna!

P.S. Tidigare inlägg som beskriver tankarna bakom verktyget: Dags att utöka familjen LIKA?

Dela gärna!

Författare:
Kommentarer: 1
Kategori: Allmänt
Etiketter:

En kommentar på “Nästa steg – LIKA för pedagoger”

  1. 2017-01-17 19:55
    Skrivet av
    Möjliga vägar och viktiga mål för skolans digitalisering – Omvärldsbloggen

    […] frågor och se om någon är intresserad. Nyligen undrade SKL om det finns intresse av att utveckla LIKA för pedagoger. Skolverket och 25 kommuner har anmält intresse, så kanske blir det något av detta, berättade […]

skl logotyp