En blogg från SKL

It-tempen för skola och förskola

LIKA förskola på gång!

Underbart matt men full av positiv energi efter första arbetsmötet med gruppen som ska anpassa LIKA så att verktyget fungerar i förskolan också!

Ett engagerat gäng med deltagare från olika delar av landet och med olika roller och kompetenser samlades idag för första gången ”live” för att fortsätta arbetet med att anpassa LIKA för förskolan. Fortsätta skriver jag eftersom alla redan påbörjat arbetet på hemmaplan på olika sätt och idag jobbades det intensivt varvat med intressanta diskussioner och reflektioner.

Det här kommer bli så bra!

Målet är att behålla ramen, den röda tråden i LIKA – alla användare ska logga in i samma verktyg, men beroende på om man är förskolechef eller rektor så ändras innehållet. Lite. Inte mycket. De stora dragen och stora delar av innehållet i LIKA för skolan fungerar även för LIKA i förskolan. Så vi putsar indikatorer, tar bort några, lägger till några och kompletterar med aktivitetsförslag.

I juni lanserar vi! Rock n roll!

Arbetsgrupp fsk mars 2015

Arbetsgruppen bestående av:
Anders Karlsson (Mölndal)
Johan Berntsson (Mölndal)
Henrik Salling (Lund)
Mick Hellgren (Sandviken)
Britt-Marie Åsell Rydberg (Norrtälje)
Majja Neverland (Västerås)
Ulrika Ardestam (Lidingö)
Linda Malmsten (Göteborg)

 

Stort tack till arbetsgruppen för en suverän dag!

/Johanna som hade en suverän dag igår också – med styrgruppen för LIKA, där vi knådade målformuleringar, diskuterade utveckling och kikade lite ”läget i landet” baserat på publicerade värderingar. Men mer om det i separat inlägg :)

Dela gärna!

Författare:
Kommentarer: 2
Kategori: Allmänt Om verktyget
Etiketter: , ,

2 Kommentarer på “LIKA förskola på gång!”

 1. 2015-03-26 09:48
  Skrivet av
  Linda

  Instämmer med Johanna; tacksam, härligt matt men ändå energifylld efter gårdagens möte tillsammans med inspirerande människor! Det ska bli så spännande att få pröva detta kartläggningsverktyg i förskolan!

 2. 2015-03-26 15:42
  Skrivet av
  Ulrika

  På väg hem från en fantastisk LIKA dag. Vi har arbetat hårt med att få LIKA för förskolan redo för kommande lansering .Vi har även denna gång haft många givande diskussioner som jag tar med mig hem. Väntar med spänning på det färdiga verktyget.
  Tack till er alla i gruppen för en fantastisk dag
  // Ulrika

skl logotyp