En blogg från SKL

It-tempen för skola och förskola

LIKA, it-tempen för förskolan!

Som en härlig julklapp blev det klart att vi under våren kommer att utveckla och anpassa LIKA för förskolan och jag är så glad så jag tror jag spricker!

Från dag 1 har vi pratat om LIKA för förskolan, vi har haft förskolechefer och förskolepedagoger med oss i arbetet, vi har förskolor runt om i landet som idag testar att köra LIKA så som verktyget ser ut idag, jag får ofta mail och frågor om en framtida anpassning, vi i styrgruppen är eniga om att det här är prio och att anpassningen inte är särskilt krånglig att få till… Och nu, lagom till jul blev det klart – vi kommer göra en anpassning av LIKA för förskolan under våren och målet är att lansera före sommaren! Tjoho!

Tanken är att vi ska stanna i samma verktyg, samma ram för att behålla den röda tråden i ”digitaliseringen från förskola till skola”, ta bort eventuella indikatorer som inte är relevanta för förskolan och kanske lägga till andra. En arbetsgrupp kommer formeras inom kort för att kunna dra igång arbetet så snart det bara går efter nyår!

Jag har ett gäng på lut för arbetsgruppen, men är ni intresserade av att vara med eller att bidra på annat sätt – hör av er till mig via mail!

Åh, vilken härligt julklapp! Nu gäller det att koppla av, varva ner och ladda för härliga tag 2015! Njut av julen, glöggen, pepparkakorna och allt annat som hör till så ”ses” vi igen nästa år!

Juletræslys

God Jul & Gott Nytt År!

/Johanna

Dela gärna!

Författare:
Kommentarer: 5
Kategori: Allmänt Om verktyget
Etiketter:

5 Kommentarer på “LIKA, it-tempen för förskolan!”

 1. 2014-12-17 12:56
  Skrivet av
  Björn Söderlund

  Well done! Detta var väldigt goa nyheter. Nu drar vi igång förskolan här.

 2. 2014-12-17 20:44
  Skrivet av
  Elisabet Nord

  Härligt!
  Förskolecheferna i Falkenberg har testat LIKA men upplevde att det inte riktigt stämde överens med förskolans arbete. Vi ser fram emot ett verktyg anpassat till förskolan:)

 3. 2014-12-17 11:26
  Skrivet av
  Jan wahlén

  Hej!
  När är det tänkt att den skall vara igång för förskolan?

 4. 2014-12-17 15:32
  Skrivet av
  Johanna Karlén

  Målet är i början av juni :)

 5. 2014-12-17 11:02
  Skrivet av
  LIKA-strategi Kristinehamn |

  […] PS2 Ni har väl inte missat att vi under våren anpassar LIKA så att verktyget kan användas inom förskolan också? Lansering i maj/juni. Läs mer […]

skl logotyp