En blogg från SKL

It-tempen för skola och förskola

LIKA, it-tempen för skolan – version 1.0!

Tjoho! Den 27/8 lanserar vi LIKA, it-tempen för skolan, version 1.0! Då bjuder vi självklart in till ”releaseparty” och webbseminarium! Mer information, länk till webbseminariet och anmälan (behövs för dig som vill vara med på plats) finns här: Lansering LIKA, it-tempen för skolan.

Inför lansering och fortsatt under hösten kommer vi med jämna mellanrum lägga ut korta filmer om vad LIKA, it-tempen för skolan, är och hur verktyget fungerar. Filmerna samlas här på bloggen under fliken Filmer om verktyget.

De piloter som varit med, kommer fortsätta att dela med sig av sina erfarenheter och berätta hur de arbetat och planerar att arbeta i framtiden. Inriktning och utgångsläge har varit lite olika för piloterna och ni kommer därför få ett litet smörgårdsbord av tillvägagångssätt och tips (allt från förankring hos politiker till intervjuer med rektorer), även om grunden varit den samma för alla: rektor gör skattningen – tar tempen på skolans digitalisering och utifrån det jobbar man vidare på olika sätt! Så håll utkik här på bloggen efter tips och erfarenhetsutbyten.

Nedan ett sammanfattande dokument kring vad LIKA, it-tempen för skolan är.

Hoppas att ni, precis som jag, ser fram emot lanseringen och håller tummarna för att allt som behöver klaffa tills dess klaffar :)

Framsida_ppt

 

 

 

Trevlig midsommar!

 

Dela gärna!

Författare:
Kommentarer: 1
Kategori: Införande Om verktyget
Etiketter: , , ,

En kommentar på “LIKA, it-tempen för skolan – version 1.0!”

  1. 2014-06-18 15:48
    Skrivet av
    Omvärldsbloggen » Blog Archive » LIKA – it-tempen för skolan

    […] är den första versionen klar och verktyget kommer att finns tillgängligt för alla 27 augusti. Prototypen kan testas redan […]

skl logotyp